Nieuws

 

Opnieuw verontreiniging aangetroffen in de Waalstraat.

Tijdens graafwerkzaamheden in de Waalstraat is gisteren opnieuw een nog onbekende olieverontreiniging aangetroffen. We hebben hiervan melding gemaakt bij de autoriteiten. De verontreiniging wordt vandaag al onderzocht waarna een plan van aanpak wordt gemaakt, zodat zo snel mogelijk kan worden gestart met de sanering van de verontreiniging.

In de tussentijd staan de bronneringspompen in de Waalstraat uit, en worden er geen rioleringsbuizen geplaatst.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer we de werkzaamheden aan de riolering in de Waalstraat weer mogen hervatten. Naar verwachting horen we over een aantal weken van de Omgevingsdienst van provincie Noord-Brabant wanneer gestart kan worden met de sanering van de olieverontreiniging.

Om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden in de Waalstraat niet nogmaals stil komen te liggen wordt vanaf morgen gestart met het straatwerk in het gedeelte van de Waalstraat vanaf Ringbaan Noord. Om dit te kunnen realiseren is de Waalstraat vanaf morgen weer bereikbaar via de Goirke Kanaaldijk. Ook moeten de geparkeerde auto’s een stukje opschuiven.

De situatie vanaf morgen, woensdag 12 september, is in de afbeelding hieronder weergegeven. In de afbeelding is met groen aangegeven waar vanaf morgen ochtend op de puinbaan van de Waalstraat mag worden geparkeerd.


Om de klanten van de bedrijven in de Waalstraat te laten weten dat de Waalstraat vanaf morgen weer bereikbaar is via de Goirke Kanaaldijk, worden verkeersborden met daarop de omleidingsroute geplaatst.